• checkGratis bezorging
 • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
 • checkMeer dan 2 miljoen tevreden klanten
 • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
4.7 out of five star rating on Trustpilot 4.7(24.000 beoordelingen)

Zonbescherming

Producten 65-80 van 104

Sorteer op

Producten 65-80 van 104

Sorteer op
Shiseido Expert Sun Protector Cream SPF50+
star-full star-full star-full star-full star-full
2 reviews
Vanaf 28, 08
Morgen bezorgd
Biotherm Waterlover Anti-Age Face Cream SPF 50
Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Lancaster Sun Sensitive Kids Milk Spray SPF50+
  Morgen bezorgd
  Clarins Sun Dry Touch Facial Sun Care Cream SPF 30
  star-full star-full star-full star-full star-fragment
  3 reviews
  Vanaf 22, 97
  Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Lancaster Sun Perfect Illuminating Cream SPF 50
  Morgen bezorgd
  Dior Solar The Protective Creme SPF 30
  Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Collistar Zon Moisturizing Tanning Spray SPF 20
  Morgen bezorgd
  Coola Classic SP30 Makeup Setting Spray
  Morgen bezorgd
  Coola Classic Face Lotion SPF50 Unscented
  Morgen bezorgd
  Lancaster Sun Beauty Satin Dry Oil SPF 30
  Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Lancaster Sun Sport Body Mist SPF 30
  Morgen bezorgd
  Shiseido Urban Environment Suncare Emulsion SPF 30
  star-full star-full star-full star-full star-full
  1 review
  Vanaf 28, 97
  Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Lancaster Sun Beauty Tan Deepener Tinted Jelly SPF 6
  star-full star-full star-full star-full star-full
  2 reviews
  Vanaf 25, 22
  Morgen bezorgd
  Lancaster Sun Beauty Melting Milk SPF15
  star-full star-full star-full star-full star-full
  4 reviews
  Vanaf 30, 88
  Morgen bezorgd
 • checkGratis bezorging
  checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  checkGratis samples
 • Lancaster Sun Beauty Comfort Milk SPF50
  star-full star-full star-full star-full star-fragment
  4 reviews
  Vanaf 30, 88
  Morgen bezorgd
  Dermalogica Protection SPF 50 Sport
  Morgen bezorgd

  De essentiële gids voor het kopen van zonnebrandcrème

  Komt de zomer eraan? Ga je op vakantie? Dan is het tijd is om na te denken over zonnebrandcrème. Uw huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon is essentieel om verbranding, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker te voorkomen. De Consumentenbond, een onafhankelijke organisatie die consumenten informeert en beschermt, heeft een uitgebreide gids samengesteld voor het kiezen van de juiste zonnebrandcrème. In dit artikel zullen we de belangrijkste punten bespreken, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

  1. SPF en UVA-bescherming:
  SPF (Sun Protection Factor) is een maat voor hoe goed een zonnebrandcrème beschermt tegen UVB-stralen. Kies een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om een goede bescherming te garanderen. Let er daarnaast op dat het product ook voldoende bescherming biedt tegen UVA-stralen, die verantwoordelijk zijn voor huidveroudering en pigmentvlekken. Zoek naar een UVA-logo op de verpakking, wat aangeeft dat het product aan de Europese normen voldoet.

  2. Ingrediënten:
  Sommige ingrediënten in zonnebrandcrèmes kunnen allergische reacties veroorzaken of schadelijk zijn voor het milieu. Vermijd producten die oxybenzone, octinoxate of retinylpalmitaat bevatten, omdat deze stoffen in verband zijn gebracht met schadelijke effecten op koraalriffen en potentieel huidirriterend zijn. Kies in plaats daarvan voor zonnebrandcrèmes met mineralen zoals zinkoxide of titaniumdioxide, die als veiliger worden beschouwd.

  3. Waterbestendigheid:
  Als u van plan bent om te zwemmen of te sporten, is het belangrijk om een waterbestendige zonnebrandcrème te kiezen. Houd er echter rekening mee dat geen enkel product volledig waterdicht is, dus het is belangrijk om regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het afdrogen met een handdoek.

  4. Gebruiksgemak:
  De textuur en geur van een zonnebrandcrème kunnen uw bereidheid om het product te gebruiken beïnvloeden. Probeer verschillende producten uit om te zien welke het beste bij uw huidtype en persoonlijke voorkeuren passen. Een spray of roller kan bijvoorbeeld handig zijn voor het aanbrengen op moeilijk bereikbare plaatsen, terwijl een crème beter geschikt is voor het gezicht.

  5. Prijs:
  Een goede zonnebrandcrème hoeft niet duur te zijn. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat sommige goedkopere merken net zo effectief zijn als duurdere producten. Vergelijk prijzen en lees beoordelingen om de beste deal te vinden.

  Conclusie:
  Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is belangrijk om uw huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Houd rekening met factoren zoals SPF en UVA-bescherming, ingrediënten, waterbestendigheid, gebruiksgemak en prijs bij het maken van uw keuze. Vergeet niet om regelmatig opnieuw aan te brengen en voldoende hoeveelheden te gebruiken om optimale bescherming te garanderen.

   

  Extra tips voor zonbescherming:

  Naast het kiezen van de juiste zonnebrandcrème, zijn er enkele extra maatregelen die u kunt nemen om uw huid te beschermen tegen de zon:

  1. Vermijd de zon tijdens piekuren: Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het sterkst. Probeer tijdens deze uren in de schaduw te blijven of de zon helemaal te vermijden.
   
  2. Draag beschermende kleding: Draag een hoed met brede rand, zonnebril en kleding met lange mouwen en broekspijpen om uw huid te beschermen tegen direct zonlicht.

  3. Zoek schaduw op: Als u buiten bent, zoek dan regelmatig schaduw op om uw huid te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon.

  4. Gebruik zonnebrandcrème op bewolkte dagen: UV-stralen kunnen ook op bewolkte of koele dagen schadelijk zijn. Breng zonnebrandcrème aan, zelfs als het weer bewolkt lijkt.

  5. Let op reflecterende oppervlakken: Water, zand, sneeuw en beton weerkaatsen UV-stralen en verhogen de blootstelling aan de zon. Wees extra voorzichtig bij het doorbrengen van tijd in de buurt van dergelijke oppervlakken.

  Door de juiste zonnebrandcrème te kiezen en verstandige keuzes te maken over uw tijd in de zon, kunt u genieten van een gezonde, stralende huid en de risico's van zonneschade minimaliseren.

   

  Consumentenbond

  KWF - Hoe kies je een goede zonnebrandcrème?

  De KWF Kankerbestrijding: Tegen kanker. Voor het leven. Geeft ook meer informatie op haar site met betrekking tot het kiezen van een goede zonnebrandcréme. Een aantal punten hebben vinden wij belangrijk om te benadrukken wat het KWF ook aangeeft. Als u de vorige alineas ook heeft gelezen is er veel overlap in informatie. Maar we kunnen sommige punten niet goed genoeg benadrukken.

  1. Kies een zonbeschermingsproduct dat u comfortabel vindt - ze bieden allemaal dezelfde bescherming
  Er zijn verschillende soorten zonbescherming beschikbaar, zoals sprays, lotions en crèmes, die allemaal even effectief zijn. Lotions en gels bevatten meer water, waardoor ze gemakkelijker aan te brengen zijn, terwijl crèmes meer vetten bevatten om de huid gehydrateerd te houden. Crèmes hebben ook het voordeel dat ze niet bevriezen, wat belangrijk is voor wintersporters. Selecteer de zonbescherming die het beste bij uw persoonlijke voorkeur past.

  2. Kies een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
  Bij het selecteren van een zonnebrandcrème is het cruciaal om de juiste Sun Protection Factor (SPF) voor uw huidtype te kiezen. Kies idealiter voor een product met minimaal factor 30. Mensen met een donkerdere huidtint kunnen echter andere aanbevelingen krijgen.

  Ontdek welke factor geschikt is voor uw huidtype

  3. Gebruik minimaal factor 30 of 50 voor kinderen
  Kinderhuid is gevoeliger voor zonlicht en vereist extra bescherming. Gebruik minstens factor 30 of 50 en houd baby's volledig uit de zon.

  Er zijn zonnebrandproducten speciaal ontwikkeld voor kinderen, die vaak minder toegevoegde ingrediënten bevatten, zoals parfum.

  Lees meer over zonbescherming voor kinderen

  Zonnebrandwerking
  Heeft u vragen over de effectiviteit van uw zonnebrandcrème of wilt u weten welk product de beste bescherming biedt en prettig aanvoelt? De Consumentenbond test elk jaar zonnebrandproducten met SPF 30 en SPF 50(+) om u te helpen de beste keuze te maken.

  Veel gestelde vragen gerelateerd aan zonnebrand

  • Is zonnebrand veilig?
   Ja, zonnebrandcrème is veilig. Er zijn geruchten dat uv-filters en andere stoffen in zonnebrandcrèmes kankerverwekkend zouden zijn, maar dat is niet waar. Europese wetgeving stelt strenge veiligheidseisen aan cosmetica en verbiedt het gebruik van kankerverwekkende stoffen. Deze producten worden bovendien extra gecontroleerd door veiligheidsbeoordelaars.
  • Hoe vaak per dag moet je smeren? 
   Als u in de zon bent, moet u zichzelf om de twee uur insmeren. Als u hebt gezwommen, gesport of gezweet, moet u vaker smeren. De meeste mensen zijn niet goed beschermd omdat ze te weinig zonnebrandcrème aanbrengen en niet vaak genoeg insmeren.
  • Zijn duurdere zonnebrandcrèmes beter? 
   Nee, goedkope zonnebrandcrèmes bieden dezelfde bescherming als duurdere. Het verschil zit vaak in extra's zoals verpakking, geur of smeerbaarheid.
  • Moet je ook smeren als het bewolkt is of als je in de schaduw zit? 
   Ja, u kunt ook verbranden door de zon als u in de schaduw zit of als het bewolkt is.
  • Word ik ook bruin als ik een hoge factor gebruik? 
   Ja, u wordt nog steeds bruin als u een zonnebrandcrème met een hoge factor gebruikt.
  • Ik heb een donkere huidskleur. Moet ik dan ook smeren? 
   Ja, hoewel uw huid minder snel verbrandt, kunt u nog steeds verbranden als u zich niet insmeert.
  • Mijn zonnebrandcrème is waterproof. Hoef ik dan maar één keer per dag te smeren? 
   Nee, zelfs met een waterproof zonnebrandcrème moet u zich opnieuw insmeren na het zwemmen of zweten.
  • Hoe lang kun je zonnebrandcrème bewaren? 
   Na opening kunt u zonnebrandcrème nog 12 maanden gebruiken. Zonnebrandcrème biedt minder bescherming als de fles eenmaal is geopend of op een warme plek wordt bewaard. Bewaar zonnebrandcrème niet te lang en laat het niet in de volle zon of een warme auto staan.
  • Heeft mijn kind dezelfde zonbescherming nodig als ik? 
   Kinderhuid moet extra worden beschermd tegen de zon, omdat ze sneller verbranden. Als een kind door de zon verbrandt, heeft het later meer kans op huidkanker.

  KWF