• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+
Amouage
Het luxemerk Amouage van het Sultanaat van Oman is een geheime tip als het gaat om exclusieve, bijzondere parfums en cosmetica. Het land in het Oosten was in de oudheid al bekend om zijn specerijen en bijzondere geuren. De parfumcultuur raakte bijna in de vergetelheid, maar de Sultan Sultan Sultan Qaboos bin Said besloot in 1983 dat parfums uit Oman weer over de hele wereld vervoerd moesten worden en richtte het merk Amouage op. Meer: Informatie over het merk Amouage
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples

Amouage - de koninklijke geur uit het Oosten

Het luxemerk Amouage van het Sultanaat van Oman is een geheime tip als het gaat om exclusieve, bijzondere parfums en cosmetica. Het land in het Oosten was in de oudheid al bekend om zijn specerijen en bijzondere geuren. De parfumcultuur raakte bijna in de vergetelheid, maar de Sultan Sultan Sultan Qaboos bin Said besloot in 1983 dat parfums uit Oman weer over de hele wereld vervoerd moesten worden en richtte het merk Amouage op.

Wierook als onderscheidend onderdeel van Amouage

De eerste Amouage geur heet GOLD (Goud) en is een bijzonder exquise en sublieme geur. Amouage Gold Woman gebruikte ook wierook als ingrediënt, een typisch ingrediënt van het oosterse land. Online en in onze winkels zijn ook producten als Bodylotion en Showergel voor verkrijbaar die ook het onderscheidende ingrediënt Wierook bevatten.

De naam Amouage heeft een speciale betekenis

Christopher Chong, al jaren creatief directeur bij Amouage, heeft in een interview de letterlijke betekenis van de naam uitgelegd. Het geluid is zo mooi als een sprookje uit de Arabische nachten en de betekenis doet het recht. Het woord komt van het Arabische amwaj, wat "golf van emotie" betekent. Dit is precies waaraan u wordt blootgesteld als u voor het eerst de geur van een Amouage-parfum hoort.

Amouage is het geschenk van de koning

In feite is de slogan van het merk "The Gift of the Kings", wat in het Nederlands "Het geschenk van Koningen" betekent. De koninklijke familie in Osman is ook bijzonder trots op de elegante geuren die Amouage voor hun land creëert, en zo worden de parfums in hun fijne flacons vaak als geschenk gegeven aan koninklijke bezoekers. Dit onderstreept eens te meer het kostbare karakter van deze geuren. Leuk weetje! Amouage Dia Woman is uitgereikt aan onze koningin Maxima.

Het merk Amouage betovert met zijn fijne flacons

Natuurlijk zijn de geuren niet verpakt in een traditionele fles, wat zeker geen recht doet aan hun koninklijke oorsprong. De flessen worden geproduceerd door het Britse bedrijf Asprey, dat vooral bekend staat als juwelier. De edele flessen passen perfect in een moderne stijl bij de traditionele, oosterse vormen en verfijnen de geuren nog meer.

Het bezit van zo'n geur geeft je een bijzonder majestueus gevoel - en wie wil er geen dag lang koning zijn? Met de heerlijke geuren van Amouage is dit gevoel elke dag mogelijk.