• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkMeer dan 2 miljoen tevreden klanten
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
4.7 out of five star rating on Trustpilot 4.7(24.000 beoordelingen)

Andere parfum technieken

Het superkritisch kooldioxide extractie-proces omvat het gebruik van een koolstofdioxide bijproduct als oplosmiddel. Sinds dit oplosmiddel erg gemakkelijk is om te verwijderen, liggen de productiekosten lager.
Koude expressie wordt alleen voor die citrusfruiten gebruikt (sinaasappel, citroen, bergamot etc) waarbij de essentiële oliën in de schil zitten. Wanneer deze schillen handmatig of automatisch geschraapt worden, laten deze een mengsel van geur-dragende oliën en water los. Dit mengsel wordt dan gecentrifugeerd, gefilterd en uiteindelijk geconcentreerd.

Infusie wordt hoofdzakelijk gebruikt voor gedroogde materialen (vanillestokjes enz), deze  worden eerst een aantal maanden in oplosmiddel geweekt dat naderhand niet verwijderd hoeft te worden. Door de moderne chemische vooruitgang, wordt deze kostbare procedure nog maar zelden gebruikt.

Nieuwe chemische procedures helpen met het vervullen van de altijd toenemende markt- eisen en wensen om er zo voor te zorgen dat de compositie en kwaliteit van parfumproducten gelijk blijft.Fractionatie omvat het proces waarbij een aantal componenten van een substantie geïsoleerd worden. Deze geïsoleerde componenten worden dan gebruikt om parfum ingrediënten te produceren die anders ruiken dan de originele plant. Eugenol dat onttrokken is uit kruidnagels ruikt naar anjers terwijl citral dat onttrokken is uit citroengras een viooltjesgeur heeft.

Gaschromatografie wordt gebruikt om de moleculen en de hoeveelheid moleculen te identificeren die samen een geur samenstellen. Hierdoor kan de compositie nagemaakt worden.Het meest recente proces is de headspace techniek waarbij een neutraal gas wordt gebruikt om geur-dragende moleculen te vangen van bloemen, zoals lila en lelie van de vallei, die niet goed op de eerder genoemde extractiemethoden reageren. Hierop wordt vervolgens een chromatografische analyse gedaan zodat de parfumeur deze moleculen kan namaken.

Deze nieuwe technieken isoleren niet alleen de componenten van natuurlijke producten, ze kunnen ook gebruikt worden om geheel nieuwe producten van deze componenten te maken. Elk jaar worden door chemici die in de parfumindustrie werken meer dan duizend nieuwe moleculen gecreëerd. Er zijn er echter maar een paar die door parfumeurs als bruikbaar geacht worden. Deze bruikbare moleculen worden vervolgens gepatenteerd waarna de parfumeur deze vervolgens 20 jaar exclusief mag gebruiken. Hierna worden ze beschikbaar gesteld voor algemeen gebruik. Het is meer winstgevend om nieuwe moleculen te ontwikkelen die onmiddellijk specifieke behoeften vervullen, dan het is om patenten te verlengen.