Alleen vandaag! gratis Gucci Showergel bij je aankoop.
  • checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+

Veilig genieten van de zon

Ontdek onze ruime collectie zonverzorgingsproducten die speciaal zijn geselecteerd om je huid te beschermen en te verzorgen. Van breedspectrum zonnebrandcrèmes tot verkoelende aftersun lotions en elegante zelfbruiners, we hebben alles wat je nodig hebt voor een stralende huid onder de zon. Onze zonverzorging pagina biedt waardevolle informatie en helpt jou met het vinden van perfecte producten voor jouw huid. 

suncare

Onze zonverzorging collectie

Welke SPF factor heb ik nodig?

Om te bepalen welke SPF-factor je nodig hebt, kun je rekening houden met verschillende factoren:

Huidtype: Mensen met een lichtere huid zijn over het algemeen gevoeliger voor de zon en hebben vaak een hogere SPF nodig. Als je een zeer lichte huid hebt die snel verbrandt, is een hogere SPF aan te raden.

Zonintensiteit: De intensiteit van de zon varieert afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen. In situaties met intense zonneschijn, zoals tijdens de middaguren en in de zomer, kan een hogere SPF noodzakelijk zijn.

Geografische locatie: Zonnige bestemmingen op grote hoogte of dichter bij de evenaar hebben meestal een hogere SPF nodig vanwege de sterkere UV-straling. Over het algemeen wordt een SPF van minimaal 30 aanbevolen voor dagelijks gebruik. Als je gevoeliger bent voor de zon of van plan bent om langere tijd buiten door te brengen, kan een hogere SPF, zoals 50+, meer bescherming bieden.

Top 10 zonnebrand bestsellers

Waarom aftersun?

Revitaliseer je huid na zonblootstelling met hydraterende aftersun. Aftersun bevat vaak hydraterende componenten zoals hyaluronzuur en glycerine. Het helpt uitdroging en trekkerigheid te verminderen, herstelt de huidbarrière en vult het vochtgehalte aan.


Verbrand!? Verzacht en verkoel je zonverbrande huid met aftersun producten. Ze bieden hydratatie en bevatten verkoelende ingrediënten zoals aloë vera. Onthoud dat aftersun de schade door zonnebrand niet kan herstellen. Preventie is de sleutel tot bescherming.


Verleng je kleurtje met aftersun. Hydratatie voorkomt het afstoten van huidcellen en helpt je kleurtje langer te behouden. Drink voldoende water en hydrateer je huid na het zonnebaden.

Top 10 aftersun bestsellers

Welke zelfbruiner past bij mijn behoeften? 

Natuurlijke teint

Als je op zoek bent naar een zelfbruiner die een natuurlijke teint creëert alsof je net terugkomt van een tropische vakantie, kies dan voor een product met een geleidelijke opbouw. Deze zelfbruiners bevatten meestal een lage concentratie DHA (dihydroxyacetone), het actieve ingrediënt dat de huid een bruine kleur geeft. Hierdoor kun je de kleur geleidelijk opbouwen en voorkom je een plotselinge verandering in je huidskleur. Kijk naar zelfbruiners die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en hydraterende eigenschappen hebben om je huid gezond en stralend te houden.

Snel resultaat

Heb je snel een gebruinde huid nodig voor een speciale gelegenheid? Dan zijn zelfbruiners met een snelle werking de beste keuze voor jou. Deze zelfbruiners bevatten een hogere concentratie DHA, waardoor je binnen enkele uren een intensere kleur krijgt. Let er wel op dat je deze zelfbruiners zorgvuldig aanbrengt en de instructies opvolgt om strepen en vlekken te voorkomen. Exfolieer en hydrateer je huid voorafgaand aan het aanbrengen om een gelijkmatig resultaat te bereiken.

Gemakkelijk aan te brengen

Voor degenen die nieuw zijn in het gebruik van zelfbruiners of graag een eenvoudige applicatie willen, zijn er zelfbruiners die gemakkelijk aan te brengen zijn. Denk hierbij aan mousse, spray of doekjes. Mousses hebben vaak een lichte textuur die gemakkelijk over de huid glijdt en geen strepen achterlaat. Sprays zijn handig voor het bereiken van moeilijk bereikbare plekken en zorgen voor een gelijkmatige verdeling

Veelgestelde vragen

Ik verbrand nooit, heb ik dan nog steeds zonnebrand nodig?

Absoluut! Zelfs als je zelden verbrandt, is het nog steeds belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. Zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen, zelfs als er geen zichtbare verbranding optreedt. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, rimpels, donkere vlekken en zelfs huidkanker. Door dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken, help je je huid gezond en jeugdig te houden. Vergeet niet om de crème royaal aan te brengen en regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral tijdens langdurige blootstelling aan de zon. Bescherm jezelf altijd, ongeacht je verbrandingsgevoeligheid!

Is het nodig om SPF te gebruiken op regenachtige en bewolkte dagen?

Op regenachtige en bewolkte dagen is de intensiteit van de zonnestraling over het algemeen lager dan op heldere dagen. UV-straling kan echter nog steeds aanwezig zijn, zelfs als het bewolkt is. UV-stralen kunnen door wolken dringen en de huid beschadigen, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker.

Kun je ook bruin worden en verbranden in de schaduw?

Hoewel het minder waarschijnlijk is, kun je nog steeds bruin worden en zelfs verbranden in de schaduw. Hoewel schaduw bescherming biedt tegen directe blootstelling aan de zon, kunnen UV-stralen nog steeds indirect de huid bereiken, vooral op reflecterende oppervlakken zoals water, zand of sneeuw. Deze stralen kunnen de huid beschadigen en leiden tot verbranding en verkleuring. Daarom is het belangrijk om, zelfs in de schaduw, zonnebrandcrème met een passende SPF te gebruiken, vooral tijdens de uren waarin de zon het sterkst is. Bescherming blijft essentieel om schade door de zon te voorkomen.

Hoe vaak moet ik me insmeren met zonnebrand? 

Het wordt aanbevolen om elke twee uur jezelf opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. Dit geldt vooral als je langdurig blootgesteld bent aan de zon, transpireert of in het water bent geweest. Regelmatig opnieuw aanbrengen zorgt voor een optimale bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Vergeet niet om ook na het afdrogen met een handdoek opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen.

Is het nodig om aftersun te gebruiken ook al verbrand ik niet?

Hoewel aftersun voornamelijk wordt gebruikt om de huid te kalmeren en hydrateren na blootstelling aan de zon, kan het nog steeds voordelen bieden, zelfs als je niet verbrandt. Aftersun-producten bevatten vaak hydraterende ingrediënten die de huid voeden en verzachten, waardoor deze gezond en gehydrateerd blijft na blootstelling aan de zon. Ze kunnen ook helpen bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans van de huid, zelfs als je niet zichtbaar verbrand bent. 

Ik heb vitamine D tekort en ik ga op vakantie. Is het dan nog steeds noodzakelijk om zonnebrand met een hoge factor te gebruiken?

Ja, het is nog steeds belangrijk om zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken, zelfs als je een vitamine D-tekort hebt en op vakantie gaat. Hoewel blootstelling aan de zon kan helpen bij het aanmaken van vitamine D, is het van cruciaal belang om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen voldoende vitamine D-opname en het beschermen van je huid tegen schade door de zon. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of dermatoloog voor advies op maat.

Kun je met factor 50 bruin worden?

Ja, je kunt bruin worden met een zonnebrandcrème met SPF 50. Een hogere SPF beschermt beter tegen schadelijke UV-stralen, maar kan de bruiningsreactie vertragen. Melanineproductie, die voor een bruine kleur zorgt, kan worden beïnvloed. Als je specifiek een bruine teint wilt, overweeg dan een zelfbruiner. Onthoud echter altijd zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen tegen schade. Met de juiste zonbescherming en geduld kun je nog steeds een mooie bruine kleur krijgen.