• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+

Deodorant

Zweet is een van de belangrijkste mechanismen die het menselijk lichaam heeft ontwikkeld om zich tegen oververhitting te beschermen. Onze klieren produceren zweet om de huid af te koelen en tegelijkertijd van vocht te voorzien. Dit helpt ons onder meer bij sport, lichamelijke inspanning, maar ook op warme dagen in de zomer. Als de zweetklieren niet goed functioneren, kan dit enorme schade toebrengen aan onze gezondheid.

Producten 33-37 van 37

Sorteer op
Clinique Aromatics Elixir Deodorant Roll-on
star-full star-full star-full star-full star-full
1 review
Vanaf 38, 25
  • checkGratis bezorging
    checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
    checkGratis samples
  • Cacharel Noa Deodorant Spray
    star-full star-full star-full star-full star-fragment
    2 reviews
    Vanaf 37, 02

    Deodorant: hoe kom je van nare geurtjes af?

    Zweet is een van de belangrijkste mechanismen die het menselijk lichaam heeft ontwikkeld om zich tegen oververhitting te beschermen. Onze klieren produceren zweet om de huid af te koelen en tegelijkertijd van vocht te voorzien. Dit helpt ons onder meer bij sport, lichamelijke inspanning, maar ook op warme dagen in de zomer. Als de zweetklieren niet goed functioneren, kan dit enorme schade toebrengen aan onze gezondheid.

    Een negatief neveneffect van de zweetproductie is echter de soms sterke lichaamsgeur. Om dit tegen te gaan, gebruiken mannen en vrouwen deodorants.

    Deodorants zijn er in verschillende soorten. Sommige bedekken de zweetgeur, andere remmen de zweetproductie. Het is aan u om te beslissen wat voor u het beste is. In onze online shop vindt u een ruim assortiment deodorantsticks en -sprays die u kunt aanpassen aan uw individuele behoeften.

    Deze deodorant past bij jou

    Welke deodorantvariant je kiest is vooral een kwestie van smaak.

    Het allerbelangrijkste is huidvriendelijkheid. Een eenvoudige richtlijn die u helpt te bepalen hoe compatibel de betreffende deodorant is, is de pH-waarde. De pH-waarde van de huid ligt meestal rond de 5 - de deodorant moet een vergelijkbare waarde hebben om de huid niet onnodig te irriteren.

    Naast de pH-waarde spelen echter ook de ingrediënten een rol. Aluminiumzouten worden als bijzonder schadelijk beschouwd. Veel deodorants bevatten ze omdat de zoutkristallen werken als pluggen die de zweetklieren blokkeren. Ze verminderen dus op bijzonder betrouwbare wijze de transpiratiegeur gedurende een periode tot 96 uur. Deodorants met aluminium zorgen er ook voor dat je huid geen vloeistof afscheidt.

    Het lichte metaal wordt er echter van verdacht borstkanker en de ziekte van Alzheimer te bevorderen. Alcohol wordt ook als schadelijk beschouwd omdat het de huid uitdroogt. Steeds meer mensen geven daarom de voorkeur aan deodorants zonder aluminium of alcohol.

    Onze tip: Voor de meeste mensen is een conventionele deodorant met een beschermingstijd van 8 tot 24 uur voldoende voor dagelijks gebruik. Als je veel zweet, kun je ook deodorants gebruiken met een extreem lange beschermingstijd - maar dan moet je het doen met de omstreden aluminiumzouten. Alleen deze bieden een langdurig effect.

    U kunt deze deodorants online bij ons kopen

    Deodorants zijn in feite verdeeld in twee soorten - deodorantsprays en -rollers. U kunt ook kiezen tussen:

    Deodorant spray
    Deodorant spray is de klassieke deodorant. Als je zweet, maskeert het de geur van zweet met bepaalde geuren. Praktisch is dat u met de sproeikop grotere delen van uw huid kunt bestrijken. Het verbruik van sprays is echter hoog omdat delen van de spraydeeltjes niet op de huid terechtkomen maar in de lucht worden verspreid. Als u last heeft van ademhalingsproblemen, moet u voorzichtig zijn omdat de aerosolen die erin zitten problemen kunnen veroorzaken.

    Goed om te weten: Samengeperste deodorantsprays zijn erg populair geworden. Deze komen in kleinere spuitbussen, maar bevatten evenveel vloeistof als grote flessen. Bijgevolg wordt minder verpakkingsaluminium gebruikt, is er minder drijfgas nodig en worden de negatieve gevolgen voor het milieu aanzienlijk beperkt.

    Deodorant stick
    Sticks zijn vaste deodorants die niet worden gespoten maar over de huid worden gewreven of gerold. Dit maakt het mogelijk de inhoud zeer nauwkeurig te doseren. De romige consistentie van de deodorant voelt ook zeer aangenaam aan. 

    Een nadeel is echter dat huidschilfers en bacteriën aan de deodorantroller kunnen blijven kleven, omdat deze altijd in contact komt met het huidoppervlak. 

    Je moet de sticks dus snel opmaken. 

    Giorgio Armani biedt in de vorm van Aqua di Giò Homme een deodorantstick met een sterke antitranspirerende werking en een aangename geur. 

    Deodorant crème
    Een gevoelige huid reageert vaak op alcoholhoudende deodorants met een onaangenaam branderig gevoel en roodheid. Gevoelige huidtypes moeten daarom kiezen voor een deodorant in crèmevorm, omdat crèmes vrij zijn van alcohol. Bovendien hydrateren de voedende bestanddelen van een deodorantcrème de huid en laten deze fluweelzacht aanvoelen onder de oksels.

    Deodorant verstuiver
    Verstuivers werken op dezelfde manier als deodorantverstuivers, maar gebruiken helemaal geen drijfgassen. Zij geven spuitnevel af in de vorm van zeer fijne druppels en verspreiden die in de lucht. 

    Deodorants zonder aluminium
    Deodorants zonder aluminium maskeren alleen de zweetgeur, maar drogen de oksels niet uit en verstoppen de zweetklieren niet. |

    Producten uit de natuurlijke cosmeticasector zijn hier een goede keuze. Deze natuurlijke deodorants doen het niet alleen zonder aluminium, maar zonder synthetische toevoegingen in het algemeen. In plaats daarvan bevatten ze milde, voedende ingrediënten. U kunt ook uw eigen deodorant maken en zo uw individuele behoeften en geurvoorkeuren bepalen.

    Parfums afstemmen op de deodorant

    Heb je eenmaal een deodorant gevonden, dan kun je ook een bijpassend parfum online bestellen. Veel fabrikanten bieden series aan, zodat u de geuren van de dames- en herenparfums en -deodorants optimaal op elkaar kunt afstemmen.

    Zodra u uw favoriete geur hebt gekozen, kunt u deze naar behoefte samen met een deodorant of parfum opbrengen. Deodorants, bijvoorbeeld, zijn ideaal als u uw geur wilt dragen tijdens het sporten.

    Probeer bijvoorbeeld de elegante deodorant van Chloé. Dit is een vrouwelijke vrouwengeur die je huid zachtjes streelt met meloen, mandarijn, roos en fresia. De bloemige akkoorden zorgen voor een stimulerende geurbeleving.

    Een speciale parfum deodorant voor mannen is de oosterse Boss Bottled deodorant spray. Het mannenparfum is een van de populairste klassiekers en getuigt van elegantie. De deodorant maakt gebruik van de aantrekkelijke geuren van groene appel, geranium en cederhout.

    Paco Rabanne 1 Million deodorants behoren ook tot de populairste geuren. Voor mannen zijn ze verkrijgbaar als deodorantstick en deodorantspray. Ze bieden de hele dag bescherming en laten een mannelijke, fascinerende geur achter.

    De Lady Million deodorant spray van Paco Rabanne voor vrouwen is ook verkrijgbaar. Het is de perfecte aanvulling op het Paco Rabanne Lady Million Eau de Parfum.

    Beide geven vrouwen een licht geparfumeerde uitstraling met hun glamoureuze geurkarakter.

    Bedenkelijke ingrediënten in deodorant

    Alcohol

    Alcohol zit in veel deodorants vanwege de antibacteriële werking. Het nadeel van dit ingrediënt is dat het de huid uitdroogt, bijdraagt tot haar gevoeligheid en haar vatbaarder maakt voor schadelijke kiemen en verwondingen. Vooral droge huidtypes moeten wegblijven van alcoholrijke deodorants.

    Alcohol in een deodorant kan echter ook positieve effecten hebben, zoals verkoeling van de okselhuid of een langduriger effect.

    Aluminium

    Hoewel bekend is dat aluminium een antitranspirerende en antibacteriële werking heeft, doen zich vaak problemen voor zoals uitdroging of huidirritatie. Er zijn zelfs vermoedens dat aluminium via de huid in de bloedbaan komt. De gevolgen van aluminiumzouten zijn de ziekte van Alzheimer of borstkanker. Hoe schadelijk deodorants met aluminium zijn, is echter nog steeds omstreden. Maar er is één tip die je ter harte moet nemen: Gebruik geen deodorant met aluminium op pas geschoren oksels, omdat er meer aluminium wordt opgenomen via de beschadigde huid.