DIOR
DIOR

DIOR

Toen Christian Dior in 1946 zijn modehuis creëerde, stelde hij zich een nieuwe vrouwelijkheid voor, een totale vrouwelijkheid die niets tekort zou komen. Tegenwoordig verfijnt het huis Dior de schoonheid van vrouwen door ongelofelijke uitstraling en moderniteit te brengen, van jurken tot accessoires,  van parfums tot lipsticks, tot de meest deskundige huidverzorging.


NEW ARRIVALS


BESTSELLERS


 

Dior Parfum

Toen Christian Dior in 1946 zijn modehuis creëerde, stelde hij zich een nieuwe vrouwelijkheid voor, een totale vrouwelijkheid die niets tekort zou komen. Tegenwoordig, verfijnt het huis Dior de schoonheid van vrouwen door ongelofelijke uitstraling en moderniteit te brengen, van jurken tot accessoires, van parfums tot lipsticks, tot de meest deskundige huidverzorging.

François Demachy is de nieuwe neus van Dior.

"Sinds de oprichting van Miss Dior in 1947 werkt Dior samen met de beste parfumeurs ter wereld. Vandaag heeft Dior het voorrecht om een eigen parfumeur te hebben, François Demachy. « (Dior) Francois Demachy

De Fransman Francois Demachy is sinds 2006 de parfumeur van Dior en belichaamt de expertise en uitgebreide creativiteit van Dior Parfums. Francois Demachy is opgegroeid in Grasse, de zogenaamde bakermat van de parfumproductie. Daar leerde hij alle geheimen van grondstoffen en alchemie in de parfumerie en ontwikkelde hij, net als Christian Dior, een onvoorwaardelijke liefde voor de fijnste grondstoffen die Dior Parfum tot iets bijzonders maken. Om de kwaliteit van de grondstoffen te waarborgen, onderhoudt Francois Demachy een bijzonder goede relatie met de producenten. Het garanderen van de olfactorische expertise is een topprioriteit voor Dior, want dat is precies waar de parfums van Dior op gebaseerd zijn.

"Mijn functie is om al deze prachtige materialen te verfijnen. Bij Dior is de kwaliteit consistent: Dit is onze handtekening. « (François Demachy)

De ster van de Dior Parfum-reclamecampagnes van Dior Parfum

Niet alleen de ingrediënten van de Dior parfums zijn van hoge kwaliteit en standaard, maar ook de reclamecampagnes van de Dior parfumcreaties zijn van topklasse. Al vele jaren belichamen internationale sterren de karakteristieke parfums van Dior.

Natalie Portman voor Miss Dior.

Natalie Portman doet zich voor als de huidige Miss Dior. De Miss Dior-vrouw is een zelfbewuste, geëmancipeerde jonge vrouw die geniet van haar vrijheid en haar leven. Toch spelen bloemen een centrale rol in de reclamecampagne van het parfum Miss Dior. Natalie Portman draagt een jurk die van boven naar beneden versierd is met bloemen. De achtergrond hiervan is dat Christian Dior de geur oorspronkelijk creëerde met de bedoeling om zijn drager te verpakken in een onweerstaanbare aura.

"Ik wilde een parfum creëren dat vrouwen een onweerstaanbare uitstraling zou geven; ik wilde mijn kleren voor mijn ogen hebben als ik een fles openmaakte. « (Christian Dior)

Robert Pattinson voor Dior Homme

Robert Pattinson is het gezicht van de Dior mannengeur Dior Homme sinds 2012. De combinatie van durf en verrassing heeft Dior Homme zo revolutionair gemaakt. Pattinson kwam op het idee om de Franse regisseur Romain Gavras, bekend om zijn brutale en instinctieve stijl, aan boord te brengen. De combinatie van het elegante parfum Dior met de stijl van Gavras past perfect bij het karakter van Dior Homme. De gepassioneerde Dior Homme man, die deze geur als een pak draagt, straalt elegantie en nonchalance uit.

Charlize Theron voor J'Adore

De Zuid-Afrikaanse actrice en Oscarwinnares doet zich al lang voor als de Dior J'Adore vrouw. De bloemige geurcompositie van J'Adore is de uitdrukking van absolute vrouwelijkheid. Aanwezigheid en subtiliteit zijn verenigd in deze geur, die de drager omhult als een delicate adem die de huid sensueel streelt. Net als de fles van dit parfum van Dior, straalt de campagne in felle gouden tinten, die tevredenheid en levensvreugde uitstralen.

Johnny Depp voor Dior Sauvage

Johnny Depp past perfect in de campagne van het nieuwe Dior parfum Dior Sauvage. Regisseur Jean-Baptiste Mondino schoot voor Dior Sauvage met de Hollywood-acteur de toevallige rock-TV-spot in een ruig, woestijnachtig landschap, gedomineerd door azuurblauwe luchten. Vrijheid en avontuur zijn de belangrijkste onderdelen van deze reclamecampagne. Dior Sauvage is ruw en elegant tegelijk, maar tegelijkertijd betovert hij met een radicale frisheid die er bijna uitziet als een overdosis.

Grasse - De plaats waar geuren worden gemaakt

Christian Dior besloot in 1955 te verhuizen naar Grasse en kocht een prachtig landgoed in de Provence. Hij hield vooral van het Château de la Colle Noire omdat het omringd was door natuur en bloemen. Toen hij op zijn prachtige landgoed verbleef, voelde hij zich meer een parfumeur dan een ontwerper. Het klimaat in het binnenland van de Côte d'Azur was perfect voor het planten van bloemen, dus Christian Dior kweekte de bloemen waar hij zo van hield en maakte ze tot de handtekening van zijn Dior parfums.

Dior heeft deze traditie tot op de dag van vandaag in stand gehouden. De elementaire Dior bloeit met jasmijn en magere roos en wordt vandaag de dag nog steeds geteeld in de bloementuinen van Grasse. Francois Demanchy is een exclusieve samenwerking aangegaan met Domaine de Manon, die jasmijn verbouwt en die al drie generaties lang in het bezit is van dezelfde familie.

Het leven van Christian Dior

Dior Christian Dior

Christian Dior werd geboren in 1905 in Granville, Normandië, Frankrijk, de zoon van een groot industrieel. Na zijn schooltijd begon hij met een opleiding politieke wetenschappen in de diplomatieke dienst, maar wilde hij eigenlijk architect worden. Dankzij de financiële steun van zijn vader kon hij echter als galeriehouder in Parijs werken. Nadat het bedrijf van zijn vader failliet ging, begon Christian Dior tegen een vergoeding mode-schetsen te ontwerpen. In 1946 werd hij door de rijke textielfabrikant Marcel Boussac ingehuurd als artistiek leider om mode te ontwerpen voor een nieuw te bouwen haute couture house. Uiteindelijk richtte hij in 1946 zijn eigen bedrijf Christian Dior op en maakte hij van Parijs de "modehoofdstad van de wereld". Hij zag ook al snel de waarde van de parfumerie in en richtte in 1947 Christian Dior Parfums op. Christian Dior werd beschouwd als de beroemdste couturier en parfumeur van zijn tijd. In 1957 overleed Christian Dior in Italië. De doodsoorzaak is tot op de dag van vandaag niet volledig opgehelderd.