• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+
Versace
Versace, het iconische Italiaanse modehuis, staat symbool voor de ultieme samensmelting van glamour, elegantie en gedurfde stijl. Onder het vakmanschap van Donatella Versace, de onnavolgbare creatief directeur, heeft het merk nieuwe hoogten bereikt en zijn positie als een van de meest begeerde modemerken ter wereld versterkt. Terwijl Versace's kleding en accessoires de essentie van Italiaanse luxe uitstralen, is hun parfumcollectie een verdere weerspiegeling van de rijke traditie en passie van het merk. Donatella's visie, doordrenkt van luxe en innovatie, heeft niet alleen bijgedragen aan trendsettende modecreaties, maar ook aan parfums die een blijvende indruk achterlaten. Elk Versace-parfum is een viering van sensualiteit, kracht en de pure essentie van vrouwelijkheid.
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples

Versace - Mode na een lange familietraditie


Waarschijnlijk hebben maar weinig mensen ooit gehoord van de naam Versace. Het bedrijf staat voor stijl en mode van de hogere klasse en is net zo bekend als de prominente persoonlijkheden van de familie achter het rijk.

De bekendste zijn Gianni Versace, die het bedrijf oprichtte, en zijn twee broers en zussen: zijn broer Santo en zijn zus Donatella, die kan worden omschreven als een van de meest schitterende figuren in de designhemel. Gianni Versace richtte in 1978 het Milanese modebedrijf op en leidde het tot zijn dood in 1997, toen zijn twee broers en zussen de leiding van het bedrijf overnamen.

Versace ErosVersace Eros

Rondom de oorsprong van het bedrijfslogo bestaan enkele verhalen. Het bekendste is dat de jonge Gianni Versace graag ravotten in de ruïnes van Reggio Calabrië. Daar zag hij het hoofd van een Gorgon die zo'n blijvende indruk op hem achterliet dat hij later het Medusan-hoofd koos als logo van het merk. Veel van zijn vroege creaties sierden ook het hoofd van de Medusa, waardoor het symbool onherroepelijk samensmolt met de naam Versace.

Versace was niet alleen gefascineerd door de Gorgone, maar ook door de kunst van de oudheid. Vooral de presentatie van het mannelijk lichaam in de oudheid werd met groot enthousiasme ontvangen. Hij had een grote privé-verzameling van antieke werken en liet de foto's voor zijn eigen creaties zo fotograferen dat ze overeenkwamen met dit type. De modecreaties worden nog steeds gekenmerkt door uitdagende snitten, weelderige decoraties, sterke kleuren en ongewone materialen zoals rubber, leer en metaal. Gianni Versace wilde met zijn creaties de aandacht trekken en onderscheidde zich van andere ontwerpers zoals Giorgio Armani of Valentino.

De Kop van Medusa als Versaces bedrijfssymbool

Prachtige geurcreaties van Versace

Deze symboliek is ook terug te vinden in de naam van het bekende mannenparfum uit het huis van Versace, Eros. Eros is de god van de liefde van de Grieken. Met zijn pijl ontmoet hij de harten van de mensen en brengt ze samen - net als de sensuele geur van Versace Eros.

"Ik ontwierp mijn nieuwe geur EROS voor een man die heroïsch en gepassioneerd is - als een Griekse god. EROS is een geur die kracht en sensualiteit vertegenwoordigt en onderstreept. «
(Donatella Versace)

Net als de mode van Versace is ook de EROS Eau de Toilette beïnvloed door de Griekse mythologie. De geur werd gelanceerd in 2013 en is een absolute klassieker en bestseller geworden in de afgelopen jaren. De geur is ook een van de meest populaire Versace mannengeuren in webshop.

Liefde, passie, schoonheid en verlangen zijn de eigenschappen die het parfum Eros van Versace het best omschrijven. De geur belichaamt een sterke, gepassioneerde man, de perfectie van het mannelijke. Deze sterke Griekse god wordt in de Versace-campagne vertegenwoordigd door het Amerikaanse model Brian Shimansky. De perfectie van zijn mannelijke lichaam is overweldigend. In een mythologisch decor, omringd door Griekse beelden, reikt hij naar de boog en schiet een pijl krachtig de lucht in. De wolkenwand gaat open en Eros komt tot leven.

De portfolio van het merk omvat een uitgebreid productassortiment dat bestaat uit dames- en herenkleding, maar ook allerlei cosmetica, sieraden en accessoires en geweldige parfums. Zelfs woonaccessoires worden door het familiebedrijf verdeeld. Naast de hoofdlijn is er ook de Versus-lijn, specifiek gericht op een jong publiek en beheerd door Donatella Versace. Intussen is er ook een werkelijk ruime keuze aan parfums te vinden. Betoverende geuren van vrouwen, zoals Versense of Versace pour Femme, zijn net zo populair als de prachtige mannengeuren van het luxueuze label, vooral Eros Parfum, een mannelijke sensualiteit.

Griekse en Romeinse mythologie als bron van inspiratie Versaces

De parfumeur Aurelien Guichard slaagde erin dit moment vast te leggen in het parfum van de Versace. Een combinatie van frisse, houtachtige en kruidige noten maakt deze Versace parfum zo onweerstaanbaar.

 

  • Topnoten: muntblaadjes, Italiaanse citroenschil & groene appel
  • Hartnoten: tonkaboon, ambroxaan en geraniumbloesem.
  • Basisnoten: vanille, vetiver, eikenmos en cederhout

Een jaar na de goddelijke geur EROS werd de vrouwelijke tegenhanger EROS pour Femme toegevoegd. Dit Versace parfum belichaamt een sterke vrouw die iedereen fascineert met haar indrukwekkende aantrekkingskracht. Een Griekse godin op wie Eros op het eerste gezicht verliefd wordt. Deze sterke godin wordt belichaamd door het model Lara Stone. In de campagne voor de Versace geur wordt het mythologische verhaal van Eros verteld. De god van de liefde ontmoet de mooie godin die uit het water tevoorschijn komt. Hij valt onmiddellijk in haar sterke aantrekkingskracht.

 

  • Topnoten: Siciliaanse limoen, Calabrische bergamot en granaatappel.
  • Hartnoten: citroenbloesem, Jasmijn Absolue & Pioenroos van Sambac Jasmijn & Pioenroos
  • Basisnoten: sandelhout, amber, muskus & houtnoten

De opvolger, de Versace Bright Crystal Absolu, is de absolute voltooiing van deze vrouwelijke sensualiteit en zet het succesverhaal van de Bright Crystal voort. Nog intenser en stralender, overtuigt de geur met nieuwe akkoorden.

De granaatappel en de yuzu-bloesem worden vergezeld door een ijskoord voor een nog frisser begin. Zoete framboos rondt de bloemige noten van lotusbloesem, pioenroos en magnolia af en zorgt voor dit intense, fruitige karakter. De basisnoot combineert sensuele muskus en amber met tonen van acajouhout.

Versace Yellow Diamond behoort ook tot deze sprankelende geurcreaties. De geur is helder en lichtgevend zoals het licht dat in de diamant wordt gereflecteerd. Verse akkoorden van citroen, perensorbet, bergamot en neroli openen deze stralende Versace geur. Oranjebloesem, fresia, mimosa en de delicate geur van waterlelie volgen. Het parfum Yellow Diamond van Versace wordt gecompleteerd door kostbare houtnoten en sensuele muskus.

De Medusa, het symbool van Versace, siert de flessen van de twee geuren. Eros presenteert zich in een sterk turquoise, de vrouwelijke Eros pour Femme fles in glamoureus goud. Een Grieks patroon op de twee flessen versterkt het imposante en mythologische karakter van de Versace geuren en benadrukt hun saamhorigheid.

Diamonds are a girls best friend! - De Diamonds geurencollectie

Meer geuren uit de Diamond-collectie van Versace:

Versace Crystal Noir
Versace Yellow Diamond
Versace Bright Crystal Eau de Toilette
Versace Yellow Diamond Intense
Verwace Bright Crystal Absolu

"Ik wilde een geur creëren die uitnodigend, fris en bloemig tegelijk was - net als alle parfums waar ik van hou. Bright Crystal is een geur in een flesje tijdloze elegantie - zwaar en luxueus, geslepen als een diamant. «
(Donatella Versace)

De Versace parfum Bright Crystal is het toppunt van vrouwelijkheid en belichaamt de sterke, zelfverzekerde en tegelijkertijd vrouwelijke kant van de vrouw. Het begint met een pittige granaatappel en de citrusgeur van de Yuzu bloem. In het hart besproeit een weelderig boeket van magnolia's, pioenrozen en lotusbloemen zijn sensuele geur. Versace's Bright Crystal Parfum wordt afgerond met warme muskusnoten, amber en mahonie, een combinatie die de geur zijn verleidelijke aantrekkingskracht verleent.

"Deze geur belichaamt en accentueert de charme en vrouwelijkheid van de drager: het is stralend, sensueel en vol energie - zoals de kleur geel, die aan al deze kwaliteiten herinnert. «
(Donatella Versace)

De flessen zijn legendarisch en als een diamant, echte kunstwerken. De helder glazen flacon wordt bekroond door een grote diamant, die ook de dop van de flacon is. Terwijl de Bright Crystal een delicaat roze is, is de Bright Crystal Absolu een dieproze. De Yellow Diamond fles schijnt in een zonnig geel. De gesneden facetten weerspiegelen perfect de kleur en de glans van de fles. Een elegant en tijdloos object van onvergelijkbare schoonheid.

Rond de geurbeleving af met Versace badproducten.

Naast de verscheidenheid aan geuren biedt het merk ook een breed scala aan Versace cosmetische producten aan. De geurbeleving kan gemakkelijk worden geïntensiveerd met de juiste verzorgingsproducten voor de geuren. Voor mannen is er bijvoorbeeld de Eros After Shave Lotion, Showergel of Deostick die past bij de Eros geur. Er zijn ook diverse bodylotion en douchegels voor vrouwen, passend bij de Versace-parfums.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een parfumset te bestellen, die naast een parfum ook het juiste verzorgingsproduct bevat. Zo'n parfumset is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Bright Crystal, Versense, Eros en Eros pour Femme. Ook de miniatuurgeuren van Versace, die een echt verzamelend karakter hebben onder vele Versace-fans, zijn een bijzonder cadeau.

Er is ook een badcollectie van de Versace Dylan Blue lijn. Dylan Blue pour Homme en Dylan Blue pour Femme zijn in 2016 uitgebracht.