• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent, een mode-icoon en parfumeur, creëerde tijdloze geuren die de zintuigen verleiden. Zijn klassieke parfums, zoals Opium en Black Opium, zijn wereldberoemd om hun verleidelijke en elegante aroma's. De erfenis van Saint Laurent leeft voort in zijn betoverende parfums die de essentie van luxe en stijl vastleggen. Ontdek de magie van Yves Saint Laurent.
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples

Yves Saint Laurent als revolutionair in de modewereld

In 1936 werd de Franse modeontwerper Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent geboren om een revolutie in de modewereld teweeg te brengen. De ontwerper vond zijn enthousiasme voor stoffen en jurken al vroeg in zijn jeugd. Als kind tekende hij zijn eerste ontwerpen. Het werd al snel duidelijk dat hij een groot talent was, wat hem zijn eerste vaste baan opleverde bij Christian Dior, voor wie hij eind jaren vijftig werkte en zo een voet aan de grond kreeg in de modewereld.

Het eerste broekpak voor vrouwen is afkomstig van Yves Saint Laurent.

Begin jaren '60 besloot Yves Saint Laurent uiteindelijk zijn eigen bedrijf op te richten, wat resulteerde in het label dat in 1961 naar hem vernoemd werd. Hij stond bekend om het omverwerpen van bestaande regels en het bevorderen van de mode. Het Le Smoking pak, dat hij voor de dames maakte, werd vooral bekend omdat het een pak was dat hij voor de dames maakte en zo actie ondernam tegen de gewone mannelijke en vrouwelijke rollen. Yves Saint Laurent bewonderde dit kledingstuk zeer en het is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar in verschillende vormen en is nog steeds een groot succes en een vlaggenschip van het bedrijf Yves Saint Laurent. Het werken met transparante stoffen, de zogenaamde nude-look, was ook een grote stap verwijderd van de gebruikelijke ontwerpen van andere ontwerpers. Tot zijn dood ontwierp hij kleding, maar ook accessoires, schoenen en brillen.

"Ik weet dat ik de mode vooruitstrevend ben en een voorheen verboden universum voor vrouwen heb geopend. «
(Yves Saint Laurent)

YSL ModelYSL Model
Yves Saint LaurentYves Saint Laurent

Yves Saint Laurent staat niet alleen bekend om zijn gedurfde vrouwen- en mannencollecties, maar ook om de hoogwaardige cosmetica die onder zijn naam worden verkocht. Het assortiment strekt zich uit van nagellak en poeder tot eyeliner en lippenstift. Maar Yves Saint Laurent hoeft zich ook niet te verschuilen achter andere parfums. Al in 1964 lanceerde hij zijn eerste parfum, Y, met een vrouwengeur, dat sindsdien is gevolgd door een reeks andere fantastische geuren.

Yves Saint Laurent Opium, een kruidige oosterse geur met een sensuele geur, was ook zeer populair. Natuurlijk zijn deze composities niet alleen beschikbaar voor vrouwen, maar ook voor mannen met geuren van Yves Saint Laurent, zoals La Nuit de L'Homme Eau de Parfum, dat mannen (en vrouwen) overtuigt met zijn mystieke geur.

Yves Saint Laurent staat ook voor luxe cosmetica.

Een meesterwerk van zijn tijd: Het YSL Opium parfum van YSL.

De legendarische Yves Saint Laurent parfum Opium is nog steeds een van de meest populaire geuren van het merk vandaag de dag en is uitgegroeid tot een echte klassieker. De gepassioneerde oosterse geur werd gelanceerd in 1977 en was een absoluut succes voor Yves Saint Laurent. Het opiumparfum veroorzaakte een sensatie, niet alleen vanwege de unieke plastic fles, maar ook vanwege de trotse prijs - 30 milliliter kostte ongeveer 220 mark in 1979. Toch werd het Yves Saint Laurent Opium parfum na Chanel N°5 het meest succesvolle parfum na Chanel N°5.

De iconische fles werd oorspronkelijk ontworpen door Pierre Dinand, maar na 33 jaar besloot Yves Saint Laurent om de fles moderner te maken. Fabien Baron kreeg de opdracht voor het nieuwe ontwerp van het opiumparfum en creëerde de fles van vandaag. Ook de reclamecampagnes voor YSL Opium schijnen steeds weer in een nieuw licht. In de afgelopen 33 jaar hebben veel grote modellen voor de camera van de Yves Saint Laurent Opium gestaan, waaronder Linda Evangelista en Kate Moss. Het huidige gezicht van de opiumcampagne is de actrice Emily Blunt.

Het verhaal van Opium gaat verder met de YSL Black Opium...

Met Yves Saint Laurent Black Opium lanceert het modebedrijf zijn volgende succes in 2014, voortbouwend op het succesverhaal van de opiumgeur. YSL Black Opium is een weelderige geur die werkt met contrasten - kruidige noten in combinatie met delicate bloesems die deze geur zo bijzonder maken. Het combineert de vrouwelijke elegantie van de klassieker met een nieuwe jeugdige noot.

 

  • Topnoot: roze peper & sinaasappelbloesem
  • Hartnoot: koffie & jasmijn
  • Basisnoten: vanille, patchoeli & cederhout

De vorm van de fles doet ook denken aan de klassieker. Qua kleur verschillen de twee echter van elkaar. Zoals de naam Black Opium al doet vermoeden, presenteert de fles zich in een diepzwarte, met sprankelende glitter. In het midden van de Yves Saint Laurent fles bevindt zich het karakteristieke gat waardoor je naar de roze vloeistof in de fles kijkt. Ondertussen heeft Yves Saint Laurent ook een Black Opium Eau de Toilette gelanceerd. 

Een puurste manifest: Het Yves Saint Laurent Manifesto parfums

Naast de onvergelijkbare damesgeuren van YSL zijn er natuurlijk ook elegante geuren voor mannen. Een absolute klassieker van de Yves Saint Laurent mannengeuren is de Kouros Eau de Toilette, die in 1981 op de markt werd gebracht en vandaag nog steeds wordt verkocht. De geur heeft een zeer aromatisch karakter met verfrissende noten van salie, bergamot en koriander. Leren noten, patchoeli, tonkaboon en kaneel geven het ook een mannelijke uitstraling.

Een andere zeer populaire geur van Yves Saint Laurent is YSL L'Homme. Een frisse en mannelijke geur die het hart van de vrouw sinds 2006 sneller doet kloppen. Citrusnoten van bergamot gecombineerd met kruidige en aardse componenten. Drie jaar later werd YSL La Nuit de L'Homme Eau de Toilette toegevoegd. Later werden andere varianten van L'Homme en La Nuit de L'Homme geuren toegevoegd, zoals L'Homme Libre, L'Homme Intense of La Nuit de L'Homme Le Parfum Intense. Ook vindt u bij ons geschikte verzorgingsproducten zoals bodylotion, deodorant en after shave lotion.

KourosKouros

Met Manifesto Parfum maakte Yves Saint Laurent een statement - een eerbetoon aan de vrouwelijkheid, die zich in alle Manifesto geuren in verschillende facetten presenteert. Maar alle geuren hebben één ding gemeen: ze stralen een sensuele en vrouwelijke uitstraling uit die het hart doet kloppen. De magische essentie en het geheim van het YSL Manifesto geuren is de betoverende geur van jasmijn, die in alle geuren terug te vinden is.

YSL Manifesto EdP (2012): bergamot, zwarte bes, jasmijn, witte bloemen, vanille, tonkaboon en jasmijn.
YSL Manifesto L'Elixir (2013): bergamot, mandarijn, jasmijn, samba, tuberoos, vanille, ambroxaan, jasmijn, jasmijn.
YSL Manifesto L'Eclat (2014): groene thee, bergamot, zwarte bes, jasmijn, sinaasappelbloesem, vanille, kasjmier, tonkaboon.
YSL Manifesto Le Parfum (2015): Iris, Bergamot, Jasmijn Absolue, Sandelhout, Tonkaboon, Jasmijn Absolue.


"Over de vrouwen die ik mijn stijl heb gevonden. Het is hun lichaam dat zijn kracht en vitaliteit uitmaakt. «
(Yves Saint Laurent)

Yves Saint Laurent biedt ook producten voor mannen aan YSL

Yves Saint Laurent Parfums

Parfumerie.nl verkoopt alleen maar originele yves saint laurent parfum. Wij werken direct met de officiële leverancier van yves saint laurent parfums. Zo bent u er zeker van dat uw black opium parfum of andere ysl parfum origineel is. Om officiële yves saint laurent parfums te kunnen verkopen heb je een fysieke winkel nodig. Wij verkopen in onze winkel in Amsterdam ook originele parfums van Yves saint laurent beauté. Twijfelt u aan de echtheid van uw YSL product, bel ons op of kom langs in onze winkel. 

Yves Saint Laurent MYSLF

De wereld van luxe parfums wordt opnieuw gedefinieerd met de introductie van de MYSLF-collectie van Yves Saint Laurent in 2023. Deze nieuwe mannelijke geur is niet zomaar een parfum; het is een uiting van de moderne man in al zijn complexiteit en nuance. Sommige mensen raken in de war door de naam en denken dat het 'myself' is, maar de unieke spelling "MYSLF" is een knipoog naar zelfbeschikking en originaliteit, twee kernwaarden van deze geur.

MYSLF is een herenparfum dat de essentie van nieuwe mannelijkheid vastlegt. Het is jong, origineel en straalt een gevoel van luxe uit. Wat het nog specialer maakt, is het navulbare ontwerp, waarmee YSL Beauty een stap zet richting duurzaamheid. De geur zelf is een meesterwerk, gecreëerd door de getalenteerde parfumeurs Daniela Andrier, Christophe Raynaud en Antoine Maisondieu. Het opent met een fris akkoord van bergamothart uit Calabrië en vert de bergamot, gevolgd door een hart van wilde oranjebloesem uit Tunesië, speciaal gemaakt voor YSL Beauty. De basis is een sensueel en getextureerd houtakkoord van Indonesische patchoeli en Ambrofix™.

De fles weerspiegelt de elegantie en het minimalisme waar YSL om bekend staat. Strakke lijnen, scherp glas en zachte texturen komen samen in een ontwerp dat laag na laag subtiele details onthult. Het iconische YSL Cassandre-logo is geïntegreerd in het hart van het glas, waardoor het een onmiskenbaar stukje luxe is.

Austin Butler, de merkambassadeur, belichaamt volledig de geest van MYSLF. Hij is een man van vele facetten - gevoelig en bot, zelfverzekerd maar toegankelijk, en bovenal authentiek. Zijn verbinding met de geur is diep en persoonlijk, wat wordt weerspiegeld in zijn woorden: "Ik begrijp nu dat de belangrijkste ontmoeting in mijn leven, de ontmoeting met mezelf was."

2024 is het jaar waarin de MYSLF collectie zal worden uitgebreid. Later meer!