Escentric Molecules

Escentric Molecules

De uitdagende en ongewone geuren van Escentric Molecules zijn een revolutie in de parfumwereld. De parfums Escentric 01 en Molecule 01 zijn uniek omdat er slechts 1 basisingrediënt wordt gebruikt, namelijk Iso E Super, een zoete, fluweelzachte houtnoot. Waarbij Escentric 01 ook andere noten bevat, en Molecule 01 100% uit Iso E Super bestaat. De 02-, 03- en 04-series zijn gebaseerd op hetzelfde principe, maar dan rond het ingrediënt ambroxan (02; extract van ambergris), vetiveryle acetate (03; laboratoriumvariant van vetiver) en javanol (04; een sandelhout-molecule). Minimalistisch, excentriek en verfijnd. Speel met deze geuren om je eigen favoriete parfum een persoonlijke twist te geven of combineer Escentric met Molecule voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Meer: Informatie over Escentric Molecules

 
van de 14 producten
Van hoog naar laag sorteren

1-14 van de 14 Producten

  • Gratis thuisbezorgd Vanaf € 40,-
  • Is het een cadeautje? Gebruik de luxe inpakservice
  • Voor 23:45 uur besteld Morgen in huis
  • Gratis samples Bij iedere bestelling
  • Gratis thuisbezorgd Vanaf € 40,-
  • Is het een cadeautje? Gebruik de luxe inpakservice
  • Voor 23:45 uur besteld Morgen in huis
  • Gratis samples Bij iedere bestelling
van de 14 producten
Van hoog naar laag sorteren

1-14 van de 14 Producten

 

Escentric Molecules - zeer bijzondere geuren

De productie van parfums zoals wij die nu kennen begon al in 1868 met de synthese van een aromamolecuul. Sindsdien staat het uitvinden en isoleren van nieuwe moleculen op de voorgrond bij het maken van parfums. Escentric Molecules put uit dit erfgoed en combineert wetenschap met kunst. Escentric Molecules geuren zijn gebaseerd op een minimalistische benadering en richten zich op uitzonderlijke aromamoleculen. Deze kunnen uit de natuur komen of volledig onbekend zijn. De Escentric Molecules-geuren bieden u de mogelijkheid om de fascinatie van aromamoleculen op twee verschillende manieren te verkennen. De Escentric-geuren vertegenwoordigen een complete formule, terwijl de Molecule-geuren van Escentric Molecules uit slechts één aromamolecuul bestaan.

De Escentric-geuren van Escentric Molecules richten zich op één uitzonderlijke aromamolecule. De andere ingrediënten van de formule worden zo gekozen dat ze bij de molecule passen. De andere geurstoffen zijn bedoeld om de aromamolecule te versterken en de belangrijkste eigenschappen ervan te ondersteunen en te benadrukken. De Molecule geuren pakken het radicaler aan. Dit breekt alle regels van de parfumerie. Deze geurstoffen bevatten geen andere geurstoffen dan de geselecteerde aromamolecule. De geuren van Escentric Molecules zijn bedoeld voor zowel mannen als vrouwen.

Geza Schön - de man achter de Escentric Molecules-geuren

Geza Schön is de uitvinder van de Escentric Molecules geuren en daarmee een rebel van de parfumwereld. In 2001 nam hij ontslag bij het parfumbedrijf H&R in Parijs nadat de teleurstelling van de commercialisering in de parfumindustrie hem te veel werd. Vervolgens verhuisde hij naar Londen en werkte hij enkele jaren met verschillende ontwerpers. Voor hen creëerde hij een individuele geur - Wode.

"Ik realiseerde me dat de gemene deler in alle geuren die ik lekker vond, deze specifieke aromamolecule in grote hoeveelheden was. Iso E Super is zeer ongebruikelijk. Je kunt er nooit genoeg van krijgen. Je ruikt eraan en je wilt de hele fles. Het is als een drug. "
(Geza Schön)

In 2006 richtte hij Escentric Molecules op, eveneens in Londen. Het merk staat in de industrie ook bekend als het "anti-parfummerk". Escentric Molecules dankt zijn bestaan aan een aromamolecuul dat in de natuur niet voorkomt. Iso E Super werd reeds in 1973 in een laboratorium geproduceerd en was volledig onbekend tot de lancering van Escentric Molecules, hoewel het reeds in kleine concentraties werd gebruikt op de achtergrond van vele parfums. Geza Schön was de eerste die de aromamolecule isoleerde en heeft sindsdien met de geur geëxperimenteerd.

M+

Molecule 01 werd een cult fenomeen, geprezen als de anti-geur geur en de geur van de 21e eeuw.

Een liefdeslied aan het minimalisme.
De meest minimale geur is een enkele aromamolecule: Molecule 01.

De volgende meest minimale
voegt 1 toe aan 01: 01 + 1

Dit is Molecule +

Geza begon zich af te vragen of er misschien een andere manier was om met Molecule 01 te spelen. "Wat als ik het molecuul kon nemen en er slechts één ander mooi ingrediënt aan kon toevoegen en kijken hoe ze samen dansten in de fles?" Nu krijgt molecuul 01 een plus één. In drie versies wordt het gekoppeld aan een enkel geuringrediënt.