• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+
Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

In 2016 nodigde Jean Paul Gaultier ons uit in de JPG Factory waar hij ons liet kennismaken met de geheime creatie van zijn legendarische geuren: Classique en Le Mâle. Maar na ruim twintig jaar het silhouet van de buste gebruikt te hebben als ontwerp voor zijn flacons is 2017 het jaar voor iets nieuws. Dus voor degenen die zich afvroegen waar de benen bleven… Hier zijn ze! Scandal is een nieuwe soort geur voor dames, naast de elegante aura is zij ondeugend door de energie van Pigalle, de ondeugende Parijse buurt waar Jean Paul Gaultier zo dol op is.
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples
checkGratis bezorging
checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
checkGratis samples

Jean Paul Gaultier : Onaangepast provocerend en genadeloos sensueel

Jean Paul Gaultier - zijn naam staat voor nonconformiteit, vindingrijkheid en provocatie, maar ook voor ambitie en perfectie. Meer dan andere modeontwerpers creëert Jean Paul Gaultier tijdgeest door het moment vast te leggen en te anticiperen op de toekomst. Jean Paul Gaultier is altijd een meester geweest in het mengen van verschillende genres. Zijn mode en parfums verzoenen tegenstellingen en breken op humoristische wijze conventies. Met passie mengt hij materialen en kleuren, tijdperken en stijlen en ontwikkelt hij de filosofie van zijn mode.

Jean Paul Gaultier: Couture op zijn best

In het verleden werd de ontwerper beschouwd als een "enfant terrible" van de modewereld, maar vandaag de dag is dit meer een prijs voor zijn extraverte stijl. Gaultier's mode werd vaak beschouwd als nauwelijks draagbaar en bijzonder ongewoon. Om zich nog meer te onderscheiden van de andere modeontwerpers, presenteerde Jean Paul Gaultier zijn mode vaak in zogenaamde happenings, waarvoor hij graag bijzonder in het oog springende en onconventionele modellen gebruikte. Deze omvatten bijvoorbeeld oudere vrouwen met overgewicht, vrouwen met overgewicht, maar ook gepiercete en getatoeëerde mensen.

Jean Paul Gaultier Parfums is pure passie

"Parfum is het eerste kledingstuk dat je op je huid draagt. « (Jean Paul Gaultier)

Het weerspiegelt de persoonlijkheid, is toegewijd, sensueel en laat een onvergetelijke geur achter die blijft hangen. Zijn geuren wekken verlangen op. Ze belichamen thema's die de ontwerper aan het hart liggen. Ontdek uw persoonlijke Jean Paul Gaultier Eau de Parfum en voel de passie in elk van hen. Reeds in 2011 heeft Jean Paul Gaultier de lancering van een van de twee in de wacht gesleept:

"Verlangen is en blijft mijn motivatie. « (Jean Paul Gaultier)

De Jean Paul Gaultier Eau de Parfums voor vrouwen hebben altijd één thema gemeen: de voorstelling van het vrouwelijke lichaam. De creatieve modeontwerper en alleskunner parodieert ironisch genoeg het cliché van de vrouw als object van verlangen. De olfactorische regels van een Jean Paul Gaultier Eau de Parfums gaan verder dan de sociale normen die de creatieve geest probeert te doorbreken. Jean Paul Gaultier Parfums, in het oeuvre van de Franse meester, belichaamt opnieuw de afschaffing van conventies en stelt ze met succes in twijfel.

Jean Paul Gaultier Classique

De Jean Paul Gaultier Classique Eau de Toilette is een absoluut geuricoon. De combinatie van elegante noten zoals rozenextracten en orchideeën met verleidelijke amber en vanille akkoorden maken van Classique de belichaming van vrouwelijke verleiding. De sterparfumeur Jacques Cavallier-Belletrud creëerde in 1993 het parfum van Jean Paul Gaultier voor vrouwen en creëerde met zijn wonderbaarlijk onderscheidende recept een echte geurklassieker waar veel vrouwen zich geen leven meer zonder kunnen voorstellen.

Met zijn Eau de Parfums speelt de ontwerper in op het verlangen naar verleidelijke vrouwelijkheid door oosterse, sterke noten te combineren met contrasterende, mooie nuances.

Eau de Toilette van Jean Paul Gaultier bevat de geest van zijn couture

De nuances van een spannende Jean Paul Gaultier Eau de Toilette staan in contrast met een mix van zoete en kruidige geuren. Het maakt niet uit welke Jean Paul Gaultier Eau de Toilette, de passie van de Franse ontwerper kan letterlijk worden geroken. Als u zich de bekende en uitgesproken Jean Paul Gaultier commercials herinnert, denkt u onmiddellijk aan de gepassioneerde band tussen de man "Le Male" en de vrouw "Classique", wiens enige herinnering aan een avond samen de geur is die overblijft.....

Geïnspireerd door de reclamecampagnes wordt Jean Paul Gaultier Eau de Toilette geassocieerd met de perfecte lichamelijkheid van man en vrouw gecombineerd met een vleugje erotiek en verleiding. Jean Paul Gaultier Eau de Toilette geurcomposities lijken op magische wijze het andere geslacht aan te trekken met hun ongewone geuren.

Niemand kan ontsnappen aan de speciale eau de toilette van Jean Paul Gaultier. Zij beoefenen een magie die geen gelijke kent. Informeel, zelfverzekerd en bijna gevaarlijk sensueel, de geurcreaties van de Franse meester-ontwerper stralen een speciale uitstraling uit die dragers onweerstaanbaar maakt en hun omgeving in extase brengt.

Jean Paul Gaultier Le MaleJean Paul Gaultier Le Male

Waarschijnlijk het populairste en bekendste mannenparfum van Jean Paul Gaultier is "Le Male". Eau de Toilette is al sinds 1995 op de markt en is altijd een van de best verkochte mannengeuren geweest. De oriëntaalse-masculiene geur wordt een uniek door de succesvolle en unieke samenstelling van kruiden, muskus, zachte bloemen en kruidige aroma's. De tegelijkertijd sensuele en mannelijke geur breekt conventies en laat de harten van de dames sneller kloppen.

Onconventioneel en creatief - Het handelsmerk van Gaultier

Zijn leven is net zo onconventioneel als zijn modecreaties - geïnspireerd door alles wat hij in zijn verleden tegenkwam en wat hem vandaag de dag raakt. Dit wordt ook weerspiegeld in zijn parfumreeksen: zijn parfumcreaties symboliseren zijn passie voor extravagantie, gekoppeld aan zijn aandacht voor detail en blijvende boodschappen. Zijn ongebreidelde gedrevenheid brengt hem voortdurend nieuwe ideeën die anders en onconventioneel zijn.

De populairste parfums van Jean Paul Gaultier in een overzicht

  • Jean Paul Gaultier Le Male (EdT)
  • Jean Paul Gaultier Ultra Male Intense (EdT)
  • Jean Paul Gaultier Le Classique (EdT)
  • Jean Paul Gaultier Scandal (EdP)

De Le Male en Classique worden ook regelmatig in beperkte oplage gelanceerd. De design edities zijn geïnspireerd op nieuwe of ouderwetse collecties en zijn een echte blikvanger in elke badkamer.

Over de ontwerper en zijn levenswerk

De modeontwerper werd geboren op 24 april 1952 in Arcueil, Frankrijk, als zoon van een boekhandelaar. Hoewel hij nog nooit een opleiding tot modeontwerper had gevolgd, ontwikkelde hij al op jonge leeftijd zijn eigen smaak in de mode. Al als tiener stuurde hij zijn modeschetsen naar bekende modeontwerpers, voor wie hij inspiratie zocht in de garderobe van zijn grootmoeder. Hij volgde ook de laatste catwalk en modetrends en bracht urenlang door met bladeren in modetijdschriften.

"Jarenlang hebzuchtig bladeren door vrouwentijdschriften heeft van mij een modeontwerper gemaakt. « (Jean Paul Gaultier)

Na verloop van tijd werd Pierre Cardin zich bewust van het jonge talent en nam hij hem in 1970 in dienst als assistent. Een jaar later was hij werkzaam in het haute couturehuis van Jean Patou als assistent van hoofdontwerper Michel Goma en bleef hij na 1973 werken voor zijn opvolger Angelo Tarlazzi.

In 1976 presenteerde Gaultier zijn eerste collectie op een catwalk in Parijs en richtte in 1978 Jean Paul Gaultier SA op. Hij werd financieel ondersteund door het Japanse kledingbedrijf Kashiyama en commercieel door zijn partner Francis Menuge. In de daaropvolgende jaren maakte hij naam als een "enfant terrible" met creaties zoals de rok voor mannen en werd een belangrijke figuur in de industrie.

In 1990 kreeg Gaultier een persoonlijke klap van het lot toen zijn partner en zakenpartner Francis Menuge overleed aan AIDS. De modeontwerper liet hem echter niet in de steek en creëerde in hetzelfde jaar een van zijn signature looks en ontwierp de unieke podiumoutfits voor Madonna's Blond Ambition Tour. De conische beha van Madonna is tot op de dag van vandaag door velen van ons herdacht en heeft Jean Paul Gaultier een heel nieuw niveau van aandacht gegeven.

Jean Paul Gaultier's eerste vrouwelijke geur werd gelanceerd in 1993. De eerste mannengeur volgde in 1995. Gaultier gebruikte zijn talent ook om kostuums te ontwerpen voor succesvolle films zoals "The Fifth Element" met Bruce Willis en Milla Jovovovich. Sinds 1997 zijn er ook Haute Couture collecties gecreëerd onder de naam Gaultier Paris. Tot 2014 bood Gaultier ook een prêt-à-porter collectie aan voor vrouwen en mannen. Vanaf 2006 werd de mannenlijn echter gepresenteerd als een unisexlijn onder de naam Gaultier². Andere modellijnen volgden, ook voor jongeren en peuters, maar ook voor accessoires zoals sieraden, lederwaren, schoenen en brillen.

In september 2014 kondigde de ontwerper aan dat hij voortaan alleen nog maar verantwoordelijk zou zijn voor zijn haute couturecollecties, parfums en andere projecten, waardoor hij de hele prêt-à-port divisie zou verlaten. Gaultier's parfums worden momenteel geproduceerd onder een licentieovereenkomst met de fabrikant PUIG.