• checkGratis bezorging
  • checkVoor 23:45 besteld, vandaag verstuurd
  • checkGratis samples
  • check55 jaar vertrouwd familiebedrijf met een fysieke winkel
star-full star-full star-full star-full star-full
Uitstekende reviewscore 9+

Conditioners

Conditioners zijn één van de belangrijkste haarverzorgingsproducten die er zijn. Ze zijn er in veel verschillende soorten, en er is vrijwel zeker een conditioner die perfect is voor uw haartype. De meest gebruikelijke soort conditioner is een spoeling die gebruikt wordt om het haar te ontklitten en dan wordt uitgespoeld. Deze conditioners werken meestal al na één tot drie minuten en werken vooral op de buitenste laag van de haarschacht. Daardoor laten ze uw haar zijdezacht aanvoelen en is het gemakkelijker te kammen. Als u op zoek bent naar een conditioner die de algemene gezondheid van uw haar kan helpen verbeteren, kunt u misschien een diepe conditioner proberen. Deze behandelingen worden gedurende langere tijd in het haar gelaten, meestal 20 minuten of langer. Diepe conditioneringen kunnen helpen om beschadigingen te herstellen, het haar te doen glanzen en het beter handelbaar te maken. Ongeacht uw haartype is er een conditioner die u kan helpen om gezond, mooi haar te krijgen.

Producten 17-18 van 18

Sorteer op

Conditioner: doe iets goeds voor je beschadigde haar

Veel mensen dromen van glad, gezond en soepel haar. Maar mooi haar hebben is geenszins vanzelfsprekend. Lijden zoals haarbreuk of haaruitval is vaak genetisch bepaald, maar naast de genetische make-up speelt ook de haarverzorging een rol.

Veel schoonheidsproducten zoals shampoos of crèmes bevatten ingrediënten die de haarstructuur beschadigen en de hoofdhuid irriteren. Daarom is het belangrijk om af en toe iets goeds te doen voor het haar op je hoofd.

Conditioners zijn hiervoor geschikt. Ze voorzien je haar van vocht en verzorgen het uitgebreid.
Versterk uw haarstructuur met een conditioner uit onze online shop!

Waar is conditioner voor?

Conditioners zijn intensieve conditioners voor je haar. Na het wassen maken ze het haar glad en voorzien het van belangrijke vitaminen en voedingsstoffen om de structuur blijvend te versterken.
Na het wassen is je haar vrij van talg en gelresten, maar tegelijkertijd is het enigszins opgeruwd en daardoor kwetsbaar.
Masseer de conditioner gewoon in je pas gewassen, nog vochtige haar en laat het dan even inwerken. Daarna uitspoelen - klaar!

Hoe werkt haarconditioner precies

Elke haar op je hoofd is omgeven door een fijne cuticula. In gezond haar is dit volledig gesloten. Het sluit goed aan, beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf en laat het glanzen.

Maar hoe langer je haar wordt - of hoe meer het gestrest is - hoe gemakkelijker er scheurtjes ontstaan in deze beschermende laag. Als het beschadigd is, wordt uw haar snel broos en dof.

Dit is waar conditioner om de hoek komt kijken - het kan tijdelijk helpen om het weer glad en handelbaar te maken. Het doet dit door zich in verschillende lagen om de beschermende laag van de follikels te wikkelen.

Bovendien voorkomt de conditioner dat het haar gaat "vliegen" - het brengt de negatieve lading van gestrest haar in evenwicht met speciale kationische conditioneringsmiddelen. Deze hechten zich aan de negatieve ladingen van het haar en vormen zo een dunne film op de beschadigde haarstructuur.

Samengevat kan conditioner dus:

  • Voorkom opvliegend haar
  • Maakt het haar soepel
  • Herstel de beschermende barrière van het haar

U vindt deze conditioners voor uw haar bij ons

De keuze van een goed product hangt af van verschillende factoren. Voordat u online een conditioner koopt, moet u zich bewust zijn van uw individuele behoeften.
Heb je krullend of steil haar? Is het gevoeliger of heel gezond en sterk? Heb je last van vet haar of droge roos?
De parfumerie online shop biedt u een exclusieve selectie van producten die aan uw behoeften voldoen.

In het algemeen worden conditioners onderscheiden tussen:

Conditioners voor fijn haar
Natuurlijke producten zijn hier bijvoorbeeld een goede keuze. Deze producten bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals siliconen of parabenen en bieden daarom optimale bescherming voor gevoelig haar.

Leave-In Conditioners
Leave-in conditioners worden niet uitgespoeld, maar laten ze overdag intrekken, zodat ze hun langdurige werking kunnen ontwikkelen. Het is bijzonder effectief voor beschadigd haar en haarbreuk.

Vaste conditioners
Solid conditioners zijn gewone haarconditioners in de vorm van compacte stukjes. De harde conditioners kunnen op vele manieren worden vervoerd - het doel is plastic afval te vermijden.

In het gebruik werken vaste conditioners op dezelfde manier als zeep.

Conditioners voor krullen
Conditioners voor krullen bevatten meestal conditioners die intensief hydrateren. Deze zijn bijzonder geschikt voor krullende haartypes, omdat die sneller uitdrogen dan rechte haartypes.
Conditioners zonder siliconen zijn ideaal. 

Conditioner voor blond haar
Er zijn ook speciale producten voor blond haar die de highlights van je "manen" laten glanzen en zachtjes herstellen.

De conditioner aanbrengen

Masseer de conditioner in nat haar na het uitspoelen van de shampoo. Breng het alleen aan op de lengten en punten van het haar en niet op de wortels. Het haar bij de wortels is meestal nog jong en gezond, dus heeft het weinig verzorging nodig.
Laat de conditioner een paar minuten zitten voordat u hem afspoelt, zodat de conditionerende bestanddelen zich volledig kunnen ontwikkelen. Het is ook heel belangrijk om goed te spoelen. Restjes kunnen je haar er dof en mat uit laten zien.

Vooral voor langer haar is het raadzaam om vaker conditioners te gebruiken, omdat ze gevoeliger zijn voor schadelijke invloeden en sneller vet worden.

Andere remedies voor beschadigd haar

Conditioner is een van de populairste haarverzorgingsproducten. Maar als u de gezondheid van uw haar op lange termijn wilt verbeteren, moet u meer doen dan alleen af en toe een conditioner aanbrengen. Probeer de factoren die een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je haar te verminderen.

Dit zijn bijvoorbeeld hoofdwassingen. Omdat zelfs zachte shampoo je haar kan beschadigen, moet je je haar maximaal om de dag wassen. Het lichte vettige laagje dat zich na een dag vormt dient als beschermend laagje, dus was het er niet zomaar af.
Uw hoofdhuid profiteert ook van de natuurlijke beschermende barrière.

Tip: Laat je haar aan de lucht drogen na het wassen. Hete luchtdrogers drogen het uit en maken het broos. Hetzelfde geldt voor stijl- en krultangen. Als u gereedschap wilt gebruiken, raden wij u aan hittebescherming toe te passen.

Als je haar op de tweede dag na het wassen al een beetje vet is, kun je je haar gewoon in een chignon doen of vastspelden. Je kunt ook droogshampoo gebruiken. Zo kun je de volgende bui uitstellen.

Een goede shampoo maakt natuurlijk deel uit van elke haarverzorgingsroutine, samen met conditioner. Als u uw haar niet onnodig wilt belasten, kunt u het beste shampoo zonder siliconen gebruiken, want die kunnen gevoelig haar zwaar belasten. Veganistische, parabeenvrije producten zijn ideaal.

Haarolie kan ook wonderen doen voor broos haar.

Eenmaal per week moet u ook een haarbehandeling of haarmasker gebruiken. Deze hydrateren, beschermen en verzorgen.

Naast haarverzorgingsproducten en conditioners kun je jezelf voor de gek houden met een paar geheime wapens voor gezonder haar. Zo is zink een belangrijk ingrediënt in je dieet dat je haar voller en sterker maakt. Als u neigt naar dun en broos haar, kunt u zinktabletten nemen - verkrijgbaar bij apotheek en drogist.
In het algemeen raden wij u aan uw voedingsgewoonten aan te passen als u uw haarstructuur wilt versterken. Goed voor gezond haar is, bijvoorbeeld:

  • Groenten
  • Volle granen
  • Fruit
  • Plantaardig eiwit

Natuurlijk is een evenwichtige voeding in elke situatie belangrijk.
U moet ook regelmatige bezoeken aan de kapper plannen. Als je je punten niet af en toe laat knippen, kan je haar in de lengte afbreken en zullen gespleten punten zich verspreiden.